Recept
...................................................................................................................
Vad som är viktigt är själva beredningen, det ska vara finstrimlat, köttet ska maximalt vara halva tjockleken av en pommes strips. Det ordnar man med kniven hemma men i butik eller restaurant
så måste man nog ta hjälp av någon form av maskin då mängderna är större, och sedan är det viktigt att kryddningen får marinera den färdiga blandningen 1 dygn i kylskåp. Täck gulaschen med plastfolie.

Hemma vid spisen så skall man använda grädde eller creme fraische, grädden framhäver hela kryddblandningen, creme fraische gör den något syrligare, allt efter tycke och smak.

Det som beskrivs här är ett grundrecept men det går att använda kryddblandningen på flera sätt, du kan tex. göra dip på den, i köttfärssås och som grillkrydda.

Gör så här till 1 kg Roslagsgulasch:

Finstrimla noga:
4 hg nötkött
2,5 hg fläskkött 
2 paprikor utan kärnor och kärnhus                  
1 liten purjolök
Knappt en½ dl (30 gr) roslagsgulaschkrydda

Blanda väl och låt stå i kylskåp  minst över natten, för bästa resultat.

Gör så här vid spisen:

Fräs upp blandningen i het stekpanna i några minuter. Slå på grädde eller creme fraische skruva ner värmen och låt det puttra i några minuter. Servera med ris, potatis, pasta, eller i pitabröd.
Tips: Gör en pizzabotten slå på den färdiga gulaschblandningen, strö över ost och gratinera i ugn.Du kan använda kyckling istället för kött om du hellre vill det.

...................................................................................................................


En ny krydda i tillvaron
                                 ROSLAGSGULASCH®
HEM      |      RECEPT      |       PRIVATKUND       |       FÖRETAGSKUND  |        KONTAKT
Se hur Bertil tillagar roslagsgulasch